Abu Dhabi

Abu Dhabi City Sightseeing Tour (9 uur)

Zie de topattracties van Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, op een rondleiding die de hele dag duurt! Bezoek met een deskundige gids indrukwekkende monumenten, zoals de Sjeik Zayed-moskee, en leer alles over de cultuur, geschiedenis en bezienswaardigheden van de stad. Wandel door het ambachtscentrum voor vrouwen, bekijk het Qasr al-Husn-paleis en verken het Abu Dhabi Heritage Village, met nagebouwde Emirati-soeks en een Bedoeïenenkamp.

Verlaat het centraal gelegen hotel in Dubai met uw gids en reis in ongeveer 1,5 uur naar Abu Dhabi. Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, wordt ook wel het ‘juweel van Arabië’ genoemd, een naam die getuigt van de prachtige monumenten en opvallende, moderne architectuur.

Tijdens de rondleiding hoort u verhalen over de stad en de bezienswaardigheden, zoals de Sjeik Zayed Bin Sultan Al-Nahyan moskee of ‘grote moskee’, zoals het gebouw in de volksmond wordt genoemd. Ga naar binnen om meer over het monument te weten te komen en bewonder de enorme ruimte en de grandeur. Het adembenemende gebouw biedt ruimte aan 40.000 gelovigen, wat het tot een van de grootste moskeeën ter wereld maakt.

Stap weer in de minibus en maak de korte rit naar het ambachtscentrum voor vrouwen, waar lokale kunst en ambachten staan uitgestald. Kijk hoe de plaatselijke vrouwen traditionele handarbeid verrichten en luister hoe het centrum werd opgericht om vrouwen in de regio kans op werk te bieden en om lokale tradities in ere te houden.

Na uw bezoek aan het centrum wandelt u door de straten naar een van Abu Dhabi’s oudste gebouwen, Qasr al-Husn. Het oogverblindende witte paleis stamt uit de 18e eeuw en deed nog tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw dienst als stadhuis. Stop om foto’s te nemen buiten Qasr al-Husn en rijd dan verder over de kustweg met het beroemde witte zandstrand.

Geniet van een lunch (op eigen kosten) voordat u naar het Abu Dhabi Heritage Village gaat, een openluchtmuseum met taferelen uit het dagelijks leven in de stad toen er nog geen olie was gevonden. Wandel op uw gemak rond en bewonder de nagebouwde soeks en een traditioneel Bedoeïenenkamp compleet met tenten van geitenhaar.

De rondleiding wordt afgesloten met een rit langs de dhow-scheepswerf, waar houten schepen worden gebouwd aan de hand van eeuwenoude methoden. Ten slotte reist u terug naar Dubai waar u bij het beginpunt afscheid neemt van uw gids.

Inbegrepen
– Ophalen en afzetten bij hotel in Dubai
– Vervoer in bus of minibus met airconditioning
– Professionele gids

Niet inbegrepen
– Fooien naar keuze
– Eten en drinken

Aanvullende informatie
– Voor bezoek aan de Sheik Zayed moskee gelden strenge kledingvoorschriften: vrouwen moeten een losse, lange broek, lange mouwen en een sjaal om het hoofd dragen. Mannen moeten hun schouders en knieën bedekken. U mag niet naar binnen als u zich niet aan deze kledingvoorschriften houdt.

Prijs vanaf € 63 per persoon.
De vermelde prijs kan verouderd zijn, kijk voor de actuele prijzen op de website van de aanbieder.

Abu Dhabi City Sightseeing Tour (9 uur)

Abu Dhabi: Dagtour Vanuit Dubai

Abu Dhabi City Sightseeing Tour (9 uur)

At the Top – Burj Khalifa tickets (zonsondergang middagticket)

Volgende excursie

Meer interessante excursies in Dubai