Big Bus Dubai

Dubai Big Bus Tours (Hop on Hop off Bus)

Een rondrit met de toeristenbussen van Big Bus Dubai is de ideale manier om Dubai te verkennen. In de afgelopen jaren zijn deze toeristenbussen uitgegroeid tot een begrip in een groot aantal wereldsteden. Eén van de redenen dat de Big Bus rondritten zo populair zijn onder toeristen is de eenvoudige manier waarop je een stad snel kunt ontdekken. De route van de Big Bus Tours lopen langs alle grote bezienswaardigheden waardoor je snel alle hoogtepunten van Dubai kunt bewonderen.

De bussen werken met het “hop on hop off” principe waarbij je zo vaak in- en uit kunt stappen als je zelf wilt. Zie je een leuke bezienswaardigheid voorbij komen die je beter wilt bekijken? Dan stap je uit, vind je het niets, dan blijf je gewoon in de dubbeldekker bus zitten. Tijdens de rondrit kun je gratis gebruik maken van de audioguide die in 12 verschillende talen beschikbaar is. Helaas zit er geen Nederlands tussen, maar je kunt onder andere kiezen uit Engels, Duits en Frans. Hoofdtelefoons worden gratis vertrekt als je instapt in de bus.

De rondritten van Big Bus Dubai zijn vooral geschikt voor toeristen die in een korte tijd de diverse hoogtepunten van Dubai willen bezoeken. Door de grote afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden in Dubai kan het erg tijdrovend zijn om uit te zoeken hoe je snel ergens komt met de metro, bus, tram en/of taxi. Ook liggen niet alle bezienswaardigheden dicht bij een bus-, tram of metrohalte waardoor je soms enige tijd moet lopen. Met temperaturen die al snel boven de 30 graden liggen, is dit niet altijd even prettig. Bij de Big Bus heb je hier geen last van, de routes van de toeristenbussen lopen langs alle hoogtepunten van Dubai zodat je geen tijd verliest aan het uitzoeken van de beste route.

Big Bus Tours Dubai - hop on hop off bussen

Het Hop On, Hop Off principe

Bij de hop on, hop of bussen van Big Bus Dubai betaal je niet per rit, maar per dag of twee dagen. Big Bus Dubai biedt twee soorten tickets aan, een ticket voor 24 uur en een ticket voor 48 uur zodat je Dubai op je eigen tempo kunt gaan ontdekken. Gedurende de 24 of 48 uur dat je ticket geldig is, kun je zo vaak in en uitstappen als je zelf wilt. Het enige waar je rekening mee dient te houden, is dat je dit doet binnen de geldigheid van je ticket.

Bij iedere halte op de verschillende routes in Dubai stopt de bus en kun je, indien je de bezienswaardigheid beter wilt bekijken, uitstappen. Ben je klaar op de locatie? Dan stap je weer in de bus en kun je tijdens je rit naar de volgende stop genieten van het uitzicht. Heb je even geen zin om te lopen? Dan kun je gewoon blijven zitten in de bus.

De ritten van Big Bus Dubai worden uitgevoerd met dubbeldekker bussen die je dankzij de opvallende bordeaux rode kleur snel herkent tussen het overige verkeer. De bovenste verdieping van de bussen is voor het grootste gedeelte open waardoor je tijdens de rit goede foto’s kunt maken van de omgeving zonder last te hebben van weerspiegelingen in het raam. De onderste verdieping van de bussen is gesloten en voorzien van airco, geen overbodige luxe in een stad waar de temperaturen als snel boven de 30 graden liggen.

Tijden

De bussen van Big Bus Dubai beginnen dagelijks rond de klok van 9 uur in de morgen met hun route op de beginpunten van de verschillende routes. Hierdoor kan het zijn dat de eerste bus op een stop op één van de routes later vertrekt dan 9 uur. De laatste bussen rijden rond half acht en half negen in de avond, mede afhankelijk van de route. Je hoeft nooit langer dan 20 minunten te wachten bij één van de vele stops op de routes want de bussen rijden met een frequentie van 20 minuten. Door de afwijkende lengte van de zeven verschillende routes variëren de tijden van het doorlopen van een route zonder uit te stappen van ongeveer anderhalf uur tot twee en een half uur. De exacte tijden van de verschillende routes zijn hieronder vermeld bij de route beschrijving.

Big Bus Tours Dubai - hop on hop off bussen

De routes

Sinds kort heeft Big Bus Dubai zijn routes totaal omgegooid. Jarenlang waren er drie routes, een rode route in het oude gedeelte van Dubai, een paarse route welke je van de Wafi Mall naar Dubai Festival City bracht en de blauwe route welke voornamelijk de nieuwere gedeeltes van Dubai aandeed.

Door de groei van Dubai zijn de traditionele routes op de schop gegaan en bestaat nu uit zeven verschillende routes overdag en één route in de avond (Night Tour). Hieronder een compleet overzicht van de zeven verschillende routes van Big Bus Dubai.

1. City Tour (rood)
De City Tour route ligt voornamelijk in het oude gedeelte van Dubai rondom de Dubai Creek, met een kleine uitstap naar Downtown Dubai. De hoogtepunten langs de City Tour zijn onder andere het Dubai Museum, Heritage Village, de Dubai Creek, de wijk Deira met o.a. de Gold Souk, de Wafi Mall, de Dubai Mall, de Burj Khalifa en de Dubai Fountain. Kijk op de plattegrond hieronder voor de volledige City Tour route.

De City Tour duurt ongeveer anderhalf uur en telt in totaal 19 stops (nummer 1 tot en met 19). Op de City Tour route is het mogelijk om over te stappen om de Beach Tour route bij de Dubai Mall. De eerste bus vertrekt om 8:50 uur vanaf de Wafi Mall, de laatste bus vertrekt rond 18:00 uur vanaf de Wafi Mall. Vanaf de Dubai Mall vertrekt de eerste bus om 09:10 uur, de laatste bus bij de Dubai Mall vertrekt rond 18:20 uur.

2. De Beach Tour (groen)
De Beach Tour route ligt, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk langs de kust van Dubai en heeft stops bij onder andere de stranden van Dubai, de schitterende Jumeirah Mosque, Atlantis The Palm op het palm eiland en de Mall of the Emirates. Op deze route is het mogelijk om de gratis dhow cruise over de Dubai Creek te maken. Kijk op de plattegrond hieronder voor de volledige Beach Tour route.

De Beach Tour duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten en telt in totaal 14 stops (nummer 20 tot en met 33). Op de Beach route is het mogelijk om over te stappen op de City Tour route bij de Dubai Mall en op de Marina Tour route bij Souk Madinat en Mall of the Emirates. De eerste bus vertrekt om 9 uur vanaf de Dubai Mall, de laatste bus vertrekt rond 18:00 uur vanaf de Dubai Mall. Vanaf de Mall of the Emirates vertrekt de eerste bus om 9 uur, de laatste bus bij de Mall of the Emirates vertrekt rond 18:55 uur.

3. Marina Tour
De Marina Tour rijdt voornamelijk rond in de Dubai Marina en langs The Beach en heeft stops bij onder andere de Marina Walk, Pier 7, The Beach, de Marina Mall, Souk Madinat en de Mall of the Emirates. Op deze route is het mogelijk om de gratis dhow cruise door de Dubai Marina te maken. Kijk op de plattegrond hieronder voor de volledige Marina Tour route.

De Marina Tour duurt ongeveer anderhalf uur r en 20 minuten en telt in totaal 13 stops (nummer 34 tot en met 46). Op de Beach route is het mogelijk om over te stappen op de Beach Tour route bij de Mall of the Emirates en Souk Madinat. De eerste bus vertrekt om 08:50 vanaf de Mall of the Emirates, de laatste bus vertrekt rond 18:00 uur vanaf de Mall of the Emirates. Vanaf Souk Madinat vertrekt de eerste bus om half 10, de laatste bus vertrekt bij deze stop rond 10 voor half 7.

4. Flamingo Lagoon Discovery
De Flamingo Lagoon Discovery is een excursie welke je langs het natuurgebied aan het einde van de Dubai Creek brengt. In dit beschermde natuurgebied leven wilde flamingo’s en tal van andere bijzondere vogels. Ook heeft deze route een stop bij het Zabeel Palace, het paleis van de leider van Dubai en bij het Hard Rock Cafee. Kijk op de plattegrond hieronder voor de volledige route van de Flamingo Lagoon Discovery tour. De Flamingo Lagoon Discovery route duurt ongeveer anderhalf uur.

Big Bus Tours Dubai - hop on hop off bussen

5. Palm Island Drive
De Palm Island Drive rijdt vanaf het Atlantis The Palm hotel langs alle overige hotels op het bekende Palm Jumeirah eiland waaronder de luxe hotels van Waldorf de One & Only. De Palm Island Drive route duurt ongeveer een uur. Kijk op de plattegrond hieronder voor de volledige route.

6. De Sharjah Tour
De Sharjah Tour laat geen hoogtepunten zien van Dubai, maar laat je in ongeveer drie uur tijd de bezienswaardigheden van het emiraat naast Dubai, Sharjah zien.

7. Desert Sunset Tour
Naast de hoogtepunten in de stad, is er ook een mogelijkheid om met de Big Bus Dubai tour de woestijn in te gaan. De Desert Sunset Tour brengt je vlak voordat de zon ondergaat naar de prachtige woestijn van Dubai om daar te genieten van de zonsondergang. Tijdens de tour kom je ook langs een Arabische nederzetting in de woestijn waar je onder andere op een kameel kunt rijden, Arabische paarden en valken kunt bewonderen en kunt genieten van Arabische koffie. De totale duur van de Desert Sunset Tour bedraagt drie uur en wordt één keer per dag uitgevoerd. De exacte vertrektijden zijn afhankelijk van het weer en de tijd dat de zon ondergaat. Vraag daarom aan het personeel van Big Bus Dubai voor de exacte tijden.

Dubai Big Bus Night Tour
Wil je Dubai ook ‘s avonds bekijken? Dat kan, Dubai Big Bus biedt ook een speciale avondtour aan waarbij je de vele schitterende gebouwen van Dubai kunt bewonderen in het donker en kunt genieten van de vele verlichtingen die de stad rijk is. Klik hier voor meer informatie over de Big Bus Night Tour door Dubai.

De route

De route van de Big Bus Tour in Dubai telt diverse stops waar je kunt in- en uitstappen, de volgende lijst is hieronder te vinden. De bussen rijden dagelijks van 09:00 uur tot 17:00 uur en vertrekken ongeveer elke 20 minuten (oktober – april) of elke 30 minuten (mei – september). De rode route heeft 12 stops, de blauwe 10 stops. Bij de Wafi Mall (stop 1 op de rode route, stop 13 op de blauwe route) is het mogelijk om tussen de beide lijnen te wisselen.

De Dubai Big Bus Tour route

Klik op de plattegrond voor een groter formaat.

Prijzen

Je kunt je tickets eenvoudig vooraf reserveren via de website van Ticketbar en GetYourGuide. Als je je tickets vooraf via internet aanschaft, krijg je vaak korting ten opzichte van de prijzen ter plaatse.

Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis mee onder begeleiding van ten minste één volwassene. Voor kinderen tussen de 5 en 15 jaar geldt er een speciaal kindertarief.

De prijzen in euro’s wisselen vanwege de wisselkoers ten opzichte van de Dirham waardoor de prijzen hieronder verouderd kunnen zijn. Kijk daarom voor de meest actuele tarieven op de website van de aanbieder van de tickets.

24 uurs ticket Big Bus Dubai
Volwassenen: 62,- euro per persoon
Kinderen: 25,- euro per kind
Familie ticket (2 volwassenen en 2 kinderen van 5 t/m 15 jaar): 148,- euro
Klik hier om online je ticket te boeken.

48 uurs ticket Big Bus Dubai
Volwassenen: 73,- euro per persoon
Kinderen: 33,- euro per soon
Familie ticket (2 volwassenen en 2 kinderen van 5 t/m 15 jaar): 184,- euro
Klik hier om online je ticket te boeken.

Big Bus Night Tour
Volwassenen: 37,- euro per persoon
Kinderen: 19,- euro per soon
Klik hier om Big Bus Night Tour te boeken

Combi ticket Big Bus Dubai en Big Bus Abu Dhabi
Volwassenen: 101,- euro per persoon
Kinderen: 38,- euro per soon
Familie ticket (2 volwassenen en 2 kinderen van 5 t/m 15 jaar): 240,- euro
Klik hier om het combi ticket te boeken.

Gratis extra’s
Bij de tickets van Big Bus Dubai zijn een aantal gratis extra’s inbegrepen:

 • Gratis rondvaart met een traditionele Arabische Dhow op de Dubai Creek of de Dubai Marina
 • Gratis Sharjah Tour
 • Gratis Desert Sunset Tour (vraag een medewerker van Big Bus Dubai naar de boekingsprocedure)
 • Gratis rit met de waterbus
 • Gratis entree tot het Dubai Museum
 • Gratis entree tot het Sheikh Saeed Al Maktoum’s House
 • In oktober tot en met april kun je deelnemen aan een gratis wandeltour onder begeleiding van een gids
 • Gratis toegang tot de Lost Chambers and Ambassador Lagoon in Atlantis The Palm (exclusief bij een 48 uur ticket)
 • Gratis gekoeld flesje water
 • Gratis hoofdtelefoon
 • Gratis Wafi kortingskaart

Goed om te weten:

 • De tickets voor de hop on hop off bus zijn geldig voor 24 of 48 uur (afhankelijk van de gekozen geldigheid). Dit houdt in dat als je om 15:00 uur begint met de Big Bus Tour je gebruik kunt maken van de bus tot 15:00 uur de volgende dag of de dag erna; (24 of 48 uur na het eerste gebruik).
 • De rondritten met de Big Bus Dubai worden dagelijks gehouden gedurende het hele jaar.
 • Alle bussen van Big Bus Dubai zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit

Klik hier om Big Bus Dubai tickets online te boeken

Dubai Big Bus Tours (Hop on Hop off Bus)

2-uur durende Dhow rondvaart met diner

Dubai Big Bus Tours (Hop on Hop off Bus)

Stadstour met de Wonderbus

Volgende excursie

Meer interessante excursies in Dubai